fbpx

Asiakas: Forssan Vesihuoltoliikelaitos

Sijainti: Forssa

Sopimusaika: 2014-2016

 

Asiakas

Kaupungin yleisenä vesi- ja viemärilaitoksena toimivan Forssan vesihuoltoliikelaitoksen tehtävänä on tuottaa yhdyskunnan vedenhankintaan ja viemäröintiin liittyvät palvelut kilpailukykyisesti tulevaisuuden investoinnit huomion ottaen. Laitos huolehtii 16 000 asukkaan juomavedestä ja 18 000 asukkaan jätevesistä.

 

Haaste

Forssan jätevesilaitos on rakennettu vuonna 1974. Jätevesilaitoksella oli haasteita vastata vaadittuihin lupaehtoihin, koska laitos oli vanhentunut ja alueen teollisuus kuormitti sen toimintaa. Toimiva jätevesilaitos on elintärkeä Forssan alueelle, koska puhdistetut jätevedet lasketaan Loimijokeen. Puhdistettu jätevesi ei saastuta luontoa. Esimerkiksi tehokas fosforin poisto jätevesistä on korvaamattoman tärkeää, koska fosfori edistää luonnon vesien rehevöitymistä ja happikatoa.

 

Ratkaisu

Työyhteenliittymän Econet ja Rakennus Timo Pekan KVR-urakka sisälsi Forssan jätevesilaitoksen laajennuksen ja saneerauksen. Hanke oli yksi Econetin suurimmista projekteista Suomessa.

Econet vastasi hankkeesta kokonaisuutena. Urakkalaajuuteen kuuluivat KVR-prosessivastuu, suunnittelu, laitteiden ja prosessiputkistojen hankinta ja asennukset, sähkö- ja instrumentointityöt, LVI- ja rakennusautomaatio. Uudisrakentamiseen kuuluivat myös uusi ilmastusallas, valvomo- ja flotaatiorakennukset.

Tällä hetkellä Forssan jätevesilaitos jopa alittaa lupaehtojen raja-arvot. Luotettavasti ja tehokkaasti toimiva tuotantoprosessi kasvattaa asiakkaan kilpailukykyä. Laadukas ja asiakkaan tarpeet täyttävä  lopputulos varmistettiin tiiviillä projektinaikaisella yhteistyöllä Forssan vesihuoltoliikelaitoksen ja Econetin välillä.

 

Haluaisitko lisää tietoa?

Ota yhteys projektipäällikkö Jarmo Sarviin, Matkap. 040 830 8217, jarmo.sarvi(at)econetgroup.fi  tai lähetä viesti alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta, niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.

Yhteydenottolomake

Yhteystiedot

ECONET OY
Malminkaari 5B
00700 Helsinki
Puhelin: 09 8366 250
S-posti:
Y-tunnus: 2438595-3

 

DEWACO OY
Raviraitti 3
23800 Laitila
Puhelin: 02 461 800
S-posti:
Y-tunnus: 2221862-5

Tervetuloa Econet Group Ltd kotisivulle. Käytämme evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseen, sinulle hyödyllisen sisällön tarjoamiseen ja mainosten esittämiseen. Lue lisää kohdasta evästeet.