fbpx

Asiakas: Turun Seudun Vesi Oy
Sijainti: Turku, Suomi
Sopimusaika: 2017 -2019

 

Asiakas

Turun Seudun Vesi Oy on yhdeksän Turun seudun kunnan omistama tukkuvesiyhtiö, jonka tehtävänä on huolehtia osakkaiden talousveden hankinnasta. Se on jo 40 vuoden ajan suunnitellut ja kehittänyt Turun seutukunnan vesihuoltoa.

Tekopohjavesihanke on yhtiön toteuttama ratkaisu Turun seudun vesihuollon turvaamiseksi. Nykyään TSV on Suomen toiseksi suurin vedentuottaja ja toimittaa vuosittain noin 23 miljoonaa kuutiota vettä 300 000 asiakkaalle.

 

Haaste

Turun Seudun Vesi Oy:n haasteena oli parantaa Turun alueen vedenjakelun varmuutta. Varmuutta haluttiin kasvattaa uudistamalla Saramäen kalliovesisäiliö. Veden turvallinen varastointi on tärkeää jotta juomaveden kulutusta voitaisiin tasata kulutuspiikkien aikana. Varastoimalla juomavesi ei lopu kesken alueen asukkailta huippukulutuksenkaan aikana. Lisäksi juomaveden laatua haluttiin parantaa entisestään uudella desinfiointijärjestelmällä.

 

Ratkaisu

Econet Group vastasi haasteeseen ja toteutti kalliovesisäiliön uudistuksen Turun Seurun Vedelle. Urakka oli haastava, koska tilaajan vaatimukset olivat tiukat. Veden tuotannon tuli pysyä käynnissä koko urakan ajan, jotta se ei näkyisi kuluttajille. Urakka toteutettiin kalliosäiliön sisällä ja se teki myös työskentelyolosuhteista vaativat. Esimerkiksi tehokkaasta kaasujen hallinnasta ja poistosta tuli huolehtia koko urakan ajan, jotta juomaveteen ei aiheutuisi hajuhaittoja.

- Veden laadun kannalta uudistus oli tärkeä meille ja tarvitsimme sitä varten luotettavan kumppanin. Olemme tyytyväisiä Econetin toteuttamaan urakkaan ja odotuksemme täyttyivät hyvin ja aikatauluja kunnioittaen, kertoo Turun Seudun Vesi Oy:n toimitusjohtaja Aki Artimo.

Turun Seudun Vesi Oy säästää myös sähköä uuden kalliovesisäiliön ja putkilinjan avulla. Uuden desinfiointijärjestelmän ja uuden putkilinjan ansiosta juomavesi johdetaan suoraan asiakkaille ja Turun Seudun Vesi Oy säästää siten veden pumppauksen kustannuksissa.

Urakan arvo oli noin 1,4 miljoonaa euroa. Laadukas ja asiakkaan tarpeet täyttävä lopputulos varmistettiin tiiviillä projektinaikaisella yhteistyöllä Turun Seudun Vesi Oy:n ja Econetin välillä.

 

Haluaisitko lisää tietoa?

Haluaisitko lisää tietoa Turun Seudun Veden tai muista Econetin urakoista?

Ota yhteys projektipäällikkö Tommi Ikävalkoon, Matkap. 040 519 6048, tommi.ikavalko(at)econetgroup.fi tai lähetä viesti alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta, niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.

Yhteydenottolomake

Yhteystiedot

ECONET OY
Malminkaari 5B
00700 Helsinki
Puhelin: 09 8366 250
S-posti:
Y-tunnus: 2438595-3

 

DEWACO OY
Raviraitti 3
23800 Laitila
Puhelin: 02 461 800
S-posti:
Y-tunnus: 2221862-5

Tervetuloa Econet Group Ltd kotisivulle. Käytämme evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseen, sinulle hyödyllisen sisällön tarjoamiseen ja mainosten esittämiseen. Lue lisää kohdasta evästeet.