fbpx

Архив новостей

Поиск новостей

Econet Oy получил заказ стоимостью 1,4 миллиона евро

Previous Next

Econet Oy выиграл тендер на модернизацию подземного водохранилища «Сарамяки» для компании Turun Seudun Vesi Oy. Цена контракта – 1,4 миллиона евро и Econet является генеральным подрядчиком в данном проекте. Целью модернизации является повышение качества водопроводной воды в городе Турку.

- Конкуренция на торгах была жесткой и мы довольны результатами. Строительство будет вестись активными темпами. Первые работы начались уже в сентябре, а сдача проекта запланирована на февраль 2019 года, - рассказывает руководитель проектов компании Econet Томми Икявалко.   

Urakka on merkittävä Turun juomaveden jakelun ja alueen asukkaiden kannalta. Osa vesilaitoksen tuottamasta vedestä varastoidaan Saramäen kalliovesisäiliöön. Veden varastointi on tärkeää, jotta juomaveden kulutusta voidaan tasata kulutuspiikkien aikana. Näin juomavesi ei lopu kesken alueen asukkailta huippukulutuksenkaan aikana.

- Tämä on Turun Seudun Veden suurin investointi sitten vuoden 2011. Urakan toteutus ei näy kuluttajille, koska veden tuotanto pysyy käynnissä koko urakan ajan. Investoinnilla parannetaan merkittävästi veden jakelua ja riskien hallintaa. Projekti on tärkeä myös veden laadun kannalta, koska Econet toteuttaa uuden veden desinfiointijärjestelmän. Nämä ovat kaikki haasteita urakoitsijalle ja siksi tarvitsimme luotettavan kumppanin, kertoo Turun Seudun Veden toimitusjohtaja Aki Artimo.

Projekti on haastava Econetille tilaajan vaatimusten ja työskentelyolosuhteiden kannalta. Kallioluolassa on oltava tehokas kaasujen hallinta ja poisto. Esimerkiksi hitsauksesta aiheutuvat kaasut eivät saa aiheuttaa hajuhaittoja juomaveteen.

Turun Seudun Vesi on Suomen toiseksi suurin vedentuottaja ja se toimittaa vettä 300 000 Turun seutukunnan asukkaalle ja teollisuudelle. Turussa tuotetaan juomavettä tekopohjavesi menetelmällä.

Tekopohjaveden tuotannossa vesi otetaan Kokemäenjoesta, jonka jälkeen se esikäsitellään ja imeytetään harjuun. Imeytetty vesi virtaa harjussa kolme kuukautta, jonka jälkeen se pumpataan kaivoista ja desinfoidaan ennen johtamista kuluttajille. Kalliovesisäiliö on hyvä paikka varastoida vettä, koska vesi säilyy puhtaana ja ulkoiset olosuhteet eivät vaikuta siihen.

 

Lisätietoja medialle:

Tommi Ikävalko, Econet Oy, puh. 040 519 6048, tommi.ikavalko(at)econetgroup.fi

Matti Leppäniemi, Econet Oy, puh. 040 553 3001, matti.leppaniemi(at)econetgroup.fi

Econet Group on vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys. Konserniin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Lahtelainen Slamex suunnittelee ja valmistaa laitteita veden- ja jäteveden käsittelyyn. Konsernin liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa.

 

Julkaistu: 12.10.2017

Свяжитесь с нами!

Контактная информация

ECONET LTD
Malminkaari 5B
FI-00700 Helsinki, Финляндия
Тел.: + 358 9 8366 250
E-mail:
Ид.код предприятия: 2438595-3

 

DEWACO OY
Raviraitti 3
FI-23800 Laitila, Финляндия
Тел.: +358 2 461 800
E-mail:
Ид.код предприятия: 2221862-5